U bent hier: Klantensysteem Home > Kennisbank > Spelers voor op je website > Media Player op een andere manier?

Aan favorieten toevoegen Print dit artikel

Media Player op een andere manier?

Hoe kan ik mijn stream voor Media Player en Real Player op een andere manier beschikbaar maken?
De stream link zonder / listen.pls in Media Player openen, Bij de media player is dat 'Open URL'. Normaal voor Winamp is het http://audiostreamen.nl:poort/listen.pls voor de Mediaplayer/Realplayer is het: http://audiostream.nl:poort.

Als alternatief is er ook de mogelijkheid om ASX en RAM bestanden te maken en deze eventueel te plaatsen op je eigen homepage.
Dit doe je als volgt:
http://mijnwebsite.nl/stream.asx

De ASX-en RAM-bestanden zijn niet direct per door een stream bereikbaar. Maar je kunt zelf een ASX bestand maken met behulp van een tekstbestand (kladblok), door het volgende te schrijven:

##
?##
?#http://195.242.153.122:poort" />#
?#http://195.242.153.122:poort" />#
? #/Entry>#
?##

Gebruik bovenstaande code zonder #?

Sla het bestand daarna op en hernoem het naar stream.asx. Deze upload je nu naar je webruimte vervolgens maak je een link naar het bestand op je website. De luisteraars kunnen via de directe link naar het bestand met een MediaPlayer of soortgelijke player luisteren.

http://mijnwebsite.nl/stream.asx

Hoe maak ik een RAM bestand
U maakt een bestandje in de tekstverwerker kladblok met de volgende gegevens erin: http://audiostreamen.nl/listen.pls Sla daarna het bestand op en hernoem het naar stream.RAM . Deze upload je nu naar je webruimte en vervolgens maak je een link naar het bestand op je website. De luisteraars kunnen via de directe link naar het bestand met een Realplayer luisteren.

LET OP !
De poort moet vervangen worden door je eigen poort die je ontvangen hebt per e-mail.